Kolesar povzročil nesrečo, v kateri je bil poškodovan 10-letnik, in odpeljal

Črna kronika 01. Okt 202412:20 1 komentar
Kraj prometne nesreče na Goriškem
Foto: Policijska uprava Nova Gorica

Novogoriški policisti preiskujejo okoliščine nedeljske prometne nesreče dveh kolesarjev, v kateri je bil lažje poškodovan 10-letni otrok. Policisti pozivajo vse, ki bi lahko nudili koristne informacije, da jim to tudi sporočijo.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, se je prometna nesreča dveh kolesarjev zgodila v nedeljo, 29. septembra, okoli 15. ure v Lemutovi ulici v Novi Gorici – na kolesarski stezi, ki poteka pod krožnim križiščem iz smeri Nove Gorice proti Kromberku.

Po prvih podatkih policije je 10-letni kolesar zapeljal iz podhoda, kjer se kolesarska steza v ostrem desnem ovinku povzpne v klancu proti Kromberku. Takrat je po njegovem prometnem pasu v nasprotni smeri pripeljal neznani kolesar, star med 30 in 40 let, oblečen v kolesarska športna oblačila. Mlajši kolesar je, da bi se izognil trku, s kolesom zapeljal levo na nasprotni kolesarski pas, trčil v betonski zid in padel po tleh.

Starejši kolesar je 10-letnika zaobšel po svoji levi strani tako, da je zapeljal na pas za pešce in nato vožnjo brez zaustavljanja nadaljeval v smeri Nove Gorice. Policisti ga še iščejo. V prometni nesreči je bil otrok predvidoma lažje telesno poškodovan in so ga kasneje zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici.

kolesarska steza
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče novogoriški policisti vse morebitne očividce oziroma občane, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče, pozivajo, da jim to sporočijo na telefonsko številko PPP Nova Gorica (Žnidarčičeva ulica 17, 5290 Šempeter pri Gorici) oziroma pokličejo na telefon: (05) 393 41 00 ali se osebno zglasijo.

Prav tako lahko pišejo na e-naslov [email protected] ali pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.

Poziv velja tudi za zdaj še neznanemu udeleženemu vozniku kolesa, so še navedli na PU Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje