Lastniki hiše v Škocjanu pri delu zalotili 25- in 29-letnega vlomilca

Črna kronika 04. Jun 202411:16 3 komentarji
vlom
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V soboto so lastniki hiše pri vlomu zalotili 25- in 29-letnika, ki sta poskušala ukrasti nakit v vrednosti okoli 2.000 evrov. Policisti bodo zoper oba na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja velike tatvine.

V soboto nekaj po 22. uri so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Škocjanu. Lastniki hiše so prek videonadzora zaznali vlom, se vrnili domov in v hiši zalotili storilca. Poklicali so policijo in oba storilca zadržali do prihoda policistov. Ti so 25-letniku iz naselja v okolici Črnomlja in 29-letniku iz okolice Šentjerneja odvzeli prostost in jima zasegli ukraden nakit v vrednosti okoli 2.000 evrov.

Kriminalisti in policisti so opravili ogled kraja in zavarovali najdene sledi. “Ugotovljeno je bilo, da sta storilca izkoristila odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomila v stanovanjsko hišo, kjer sta pregledala prostore in našla ter vzela nakit. Kriminalisti okoliščine še preverjajo, zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja velike tatvine,” so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje