Ljubljanski policisti iščejo drzna roparja, ki sta imela s seboj celo dva otroka

Črna kronika 25. Jun 202410:45 1 komentar
policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović/BOBO)

V ponedeljek zvečer sta trgovino v centru Ljubljane okradla dva neznanca, ki sta imela s seboj celo dva otroka.

V ponedeljek nekaj po 20. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni o drzni tatvini v trgovini v centru prestolnice. Dva osumljena, ki sta imela s seboj tudi dva otroka, stara okoli 12 let, sta izkoristila priložnost in iz blagajne odtujila bankovce, nato pa s kraja s zbežala.

Opis: moška stara med 30 in 40 let, visoka med 175 in 180 cm, eden je imel črno brado in črne lase, drugi kratke temne lase. Policisti ju še iščejo. 

Še ena drzna tatvina se je zgodila v ponedeljek dopoldan, ko sta do stanovanjske hiše v Dolah pri Litiji pristopila dva storilca, ki sta s pogovorom o električnih inštalacijah zamotila oškodovanca. Eden izmed njiju je z oškodovancem odšel na podstrešje, drugi pa je medtem preiskal prostore ter ukradel gotovino in nakit.

Opis: moški je močnejše postave, visok okoli 180 cm, imel je črno brado in črne srednje dolge lase, oblečen je bil v jeans hlače. Tudi njega policisti še iščejo. 

V noči iz nedelje na ponedeljek, okoli polnoči, pa so policisti prejeli obvestilo o vlomu v hišo na območju Ribnice. Ob prihodu na kraj so opazili tri osebe, ki so zbežale iz hiše.

Policista sta uspela izslediti 27 letnika, ki je bil pridržan za nujno potreben čas. Z ogledom kraja pa je bilo ugotovljeno, da so iz hiše odtujili manjšo količino gotovine.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev drugih dveh osumljencev, zoper prijetega osumljenca pa bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Bodite previdni in takoj pokličite policijo

Policisti ponovno opozarjajo, naj imajo ljudje “nenapovedane obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih ne vabijo v hiše, če za to ni dobrega razloga. “Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila),” opozarjajo policisti.

V primeru tatvine pa takoj pokličite na številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo. To storite tudi, če zaznate neznane osebe in vozila in se vam njihovo vedenje zdi neobičajno. Pokličete lahko tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje