Med spustom po Soči nenadoma umrl 65-letni Poljak

Črna kronika 16. Sep 202409:37 0 komentarjev
Arhivski posnetek reke Soče pri Kobaridu
Foto: Arhivski posnetek reke Soče pri Kobaridu/PU Nova Gorica

Med spustom po reki Soči je v nedeljo nenadno umrl 65-letni Poljak. Čeprav so mu prisotni nemudoma priskočili na pomoč ter ga izvlekli na rečni breg, mu ni bilo več pomoči.

V nedeljo, 15. septembra, so bili novogoriški policisti obveščeni, da so na reki Soči na Bovškem iz vode potegnili tujega kajakaša, ki ni kazal znakov življenja.

Policisti Policijske postaje (PP) Bovec so v nadaljevanju ugotovili, da se je 65-letni kajakaš skupaj s šestimi prijatelji okoli 13. ure v lastni režiji iz vstopnega mesta za kajakaše v Čezsoči spustil po reki. Ko je skupina poljskih kajakašev okoli 14. ure po spustu prišla v bližino vstopnega mesta za kajakaše na Boki blizu naselja Žaga, je 65-letni kajakaš veslal v sredini skupine.

65-letnik se je nato nenadoma ustavil ob levem bregu, odvrgel veslo in se s kajakom obrnil v vodo. Njegovi prijatelji so opazili dogajanje, ga izvlekli na desni breg in ga začeli oživljati, saj ni kazal znakov življenja.

Na pomoč so poklicali reševalce. 65-letnika so do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Tolmin oživljali tudi bovški policisti, a mu kljub hitremu ukrepanju niso mogli več pomagati.

“Dežurni zdravnik ZD Tolmin je na kraju lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti,” so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Ob tem so še dodali, da je glede na prve ugotovitve vzrok smrti najverjetneje zdravstvene narave oziroma posledica nenadnega poslabšanja njegovega zdravstvenega stanja, kar pa bo dokončno ugotovljeno in potrjeno v sklopu omenjene sanitarne obdukcije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!