Mlada voznika izpit šele naredila, pa sta že ostala brez vozniškega dovoljenja

Črna kronika 14. Okt 202409:11 4 komentarji
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Celjski policisti so minuli konec tedna voznikoma začetnikoma odvzeli vozniški dovoljenji. Prvi je vozil pod vplivom drog, drugi je v naselju prekoračil hitrost za skoraj dvakrat.

Celjski policisti so v petek ponoči izvajali kontrolo psihofizičnih sposobnosti voznikov v cestnem prometu.

Obravnavali so tudi voznika začetnika, ki mu je hitri test pokazal prisotnost prepovedane droge v telesu. Odredili so mu strokovni pregled, a ga je odklonil, zato proti njemu sledi obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek sta predpisani 1.200 evrov globe in stranska sankcija izrek 18 kazenskih točk.

Tudi v soboto popoldne so prometni policisti izvajali meritve hitrosti v Celju.

Na odseku, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, so ustavili voznika začetnika, ki je vozil kar 93 kilometrov na uro. Za storjeni prekršek proti vozniku sledi obdolžilni predlog. Dobil je 500 evrov globe in 7 kazenskih točk, so sporočili s celjske policijske uprave.

Ker sta voznika začetnika, jima bodo prenehala veljati vozniška dovoljenja za vse kategorije motornih vozil.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje