Moškega, ki je streljal v Slovenj Gradcu, je policija predhodno že obravnavala

Črna kronika 25. Sep 202415:40 1 komentar
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na Policijski upravi Celje so predstavili dozdajšnje ugotovitve glede torkovega streljanja na območju slovenjgraške občine, zaradi katerega sta umrla moški in ženska. Policija je 30-letnega državljana Severne Makedonije, ki je najprej streljal na 40-letno domačinko, nato pa si sodil še sam, avgusta že obravnavala, med drugim zaradi suma grožnje.

Po do sedaj zbranih obvestilih je 30-letni državljan Severne Makedonije 40-letno domačinko, s katero sta bila nekaj časa v razmerju, najverjetneje pričakal v njenem osebnem vozilu in počakal, da je s parkirišča zapeljala na dovozno cesto, nakar jo je ustrelil in nato še sebe.

Moški je umrl na kraju dogodka, izredno hudo poškodovano 40-letno žensko pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ta umrla v torek v večernih urah. Preiskovalna sodnica je za oba odredila sodno obdukcijo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. O streljanju na območju slovenjgraške občine so bili obveščeni v torek ob 16.45.

“Osumljenec je 33-letni državljan Severne Makedonije, ki je za izvršitev kaznivega dejanja uporabil pištolo, za katero v Sloveniji nima dovoljenja. Izvor orožja trenutno še ugotavljamo,” je v današnji izjavi medijem v Celju povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Celje Boštjan Debelak.

Moški ženski grozil že v preteklosti

Po podatkih policije sta moški in ženska prijateljevala zadnjega pol leta, motiv samega dejanja pa policija še ugotavlja. Policija tudi nadaljuje zbiranje obvestil, pregled posnetkov nadzornih kamer, pregled telekomunikacijskih naprav, preiskavo vozila in ostale aktivnosti.

Debelak je povedal še, da so policisti osumljenega obravnavali že pred tem, in sicer avgusta letos za kaznivi dejanji grožnje in neupravičenega slikovnega snemanja, za kar je bila že podana kazenska ovadba na slovenjgraško okrožno državno tožilstvo. Moški je po podatkih policije ženski grozil z uničenjem lastnine in s tem, da jo bo odpeljal v tujino.

Kot je v zvezi s tem Debelak dodatno pojasnil na novinarsko vprašanje, policisti pri obravnavanju omenjenih zadev niso zaznali takšne intenzitete in okoliščin, da bi moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. “Dejanje je bilo storjeno prek družbenih omrežij, komunikacijskih sredstev. In storilec se je nahajal v tujini,” je dodal Debelak.

Po doslej zbranih obvestilih naj bi se osumljeni od začetka avgusta pa vse do storitve kaznivega dejanja nahajal v tujini, in sicer naj bi bil doma v Severni Makedoniji. Po trenutno zbranih obvestilih je v Slovenijo najverjetneje prišel neposredno pred tragičnim dogodkom. Sicer pa je po navedbah policije bival v Sloveniji na podlagi veljavnega dovoljenja za bivanje, trenutno je bil brezposeln, je pa pred tem opravljal dela v Sloveniji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje