Moški izpred šole skušal na silo odpeljati svojega otroka, več ljudi poškodoval

Črna kronika 18. Sep 202409:47 3 komentarji
Policijski avto
Foto: N1

49-letnik je v ponedeljek izpred ene od slovenskih osnovnih šol skušal na silo odpeljati svojega otroka. Mati je to želela preprečiti, pri tem pa jo je moški lažje poškodoval. Lažje so bili poškodovani tudi otrok, ki se je očetu močno upiral, in dva zaposlena, ki sta priskočila na pomoč.

Policijo je o dogodku obvestila mati otroka. “V ponedeljek okoli 13.30 je občanka poklicala na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Celje in nas obvestila, da je bivši partner poskušal iz šole na silo odpeljati njunega skupnega otroka v času, ko nima sodno določenih stikov z otrokom,” so pojasnili na celjski policijski upravi.

“Občanka je skušala bivšemu partnerju preprečiti, da bi otroka odpeljal, pri čemer jo je lažje poškodoval. Prav tako sta bila v dogodku lažje poškodovana dva zaposlena na osnovni šoli, ki sta prav tako poskušala preprečiti, da bi osumljeni odpeljal otroka. Lažje poškodovan je bil tudi otrok,” so še dodali.

Očetu otroka ni uspelo odpeljati, ta se mu je močno upiral. Po poročanju Planeta TV je po otroka nato prišla babica in ga odpeljala.

“V omenjenem primeru nadaljujemo zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lažje telesne poškodbe in zanemarjanje mladoletne osebe. Osumljenemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja bivši partnerki in otroku. O zadevi smo obvestili pristojni center za socialno delo,” pravijo na policiji.

Osumljenega 49-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru.

Po poročanju Slovenskih novic sta bila v incidentu poškodovana hišnika. Omenjeni moški naj bi bil nasilen na območju šole že pred dvema letoma.

Ravnateljica šole je za Planet TV potrdila, da so bili v ponedeljek priča nasilnemu izbruhu enega od staršev učencev. “Obžalujemo dejstvo, da so bili temu priča tudi učenci, ki so čakali na odvoze šolskih avtobusov,” je dejala. Vrata šole so iz varnostnih razlogov zaklenili, v prihodnje naj bi ob pomoči občine zagotovili tudi varnostnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje