Moški najprej napadel partnerko, nato pa z nožem in palico še policista

Črna kronika 25. Jul 202411:15 1 komentar
Policijski avto
Foto: N1

Na območju Krškega je moški najprej napadel zakonsko partnerko, nato pa grozil tudi policistoma.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti v sredo nekaj po 10. uri prejeli klic na pomoč z območja Krškega, kjer naj bi moški napadel zakonsko partnerko, jo poškodoval in ji grozil. Policista Policijske postaje Krško sta na kraju našla poškodovano in prestrašeno žensko ter poskrbela za njeno varnost. Nato pa sta pričela z iskanjem moškega in ga našla v bližini.

Moški opozoril in ukazov policistov ni upošteval. Kričal je na policista, vanju vrgel ošiljeno cev, izza pasu potegnil večja noža, mahal z njima in grozil, da ju bo ubil. Ker ni upošteval ukazov, sta policista uporabila plinski razpršilec ter sredstva za vezanje in vklepanje in ga vklenila. Zasegla sta mu noža in palico.

Policisti so na kraj poklicali tudi reševalce, ki so oskrbeli poškodovano žrtev nasilja v družini, so še zapisali v sporočilu. Zoper 62-letnega moškega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in napada na uradno osebo med opravljanjem nalog varnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje