Moški sredi Londona zabodel žensko in deklico

Črna kronika 12. Avg 202415:53 5 komentarjev
Leicester Square po napadu moškega z nožem
Foto: PROFIMEDIA

V Londonu je moški zabodel 34-letno žensko in 11-letno deklico. Napadalec je v priporu, obe žrtvi pa sta v bolnišnici. Kako hudo sta ranjeni, za zdaj ni jasno.

Na londonskem trgu Leicester je danes moški zabodel 34-letno žensko in 11-letno deklico, je sporočila metropolitanska policija, ki je napadalca že prijela.

“Policisti so na trgu Leicester, kjer je prišlo do napada z nožem. Prijeli so moškega, ki je v priporu,” je sporočila londonska policija. Pojasnila je, da so žensko in deklico prepeljali v bolnišnico.

Ni jasno, kako hudo sta žrtvi ranjeni, prav tako pa policija ni posredovala podrobnosti o napadalcu.

Število napadov z nožem in drugim hladnim orožjem se je v zadnjih letih na Otoku močno povečalo. Konec julija je 17-letni napadalec na plesni delavnici na temo Taylor Swift v obmorskem mestu Southport zabodel več kot deset ljudi, med njimi več otrok, od katerih so trije kasneje umrli.

Po napadu so v Angliji izbruhnili nasilni izgredi, med katerimi je bilo aretiranih na stotine ljudi. Povod za izgrede naj bi bile sicer dezinformacije na družbenih omrežjih, da je napadalec islamist. Vlada je medtem obljubila, da bo naslovila problem naraščanja kriminala in napadov z nožem po državi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje