Moški trčil v avto, napadel bivšo, hotel povoziti znanca in zbil kolesarko

Črna kronika 10. Jun 202413:28 0 komentarjev
Policista rešila življenje
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Včeraj okoli 18. ure je 57-letnik na območju Strunjana nasilno zaustavil vozilo znanca, v katerem je bila napadalčeva nekdanja partnerica. Ta je zbežala, nato je 57-letnik skušal povoziti znanca. Ob tem je trčil v kolesarko, ki se je naključno znašla na kraju dogodka. Napadalec je osumljen poskusa uboja in več drugih kaznivih dejanj.

Primorske policiste je včeraj okoli 18. ure občan obvestil, da ga je v Dobravi nad Strunjanom napadel znanec, ki je z vozilom trčil tudi v kolesarko in se nato s kraja odpeljal.

Policisti so ugotovili, da je 57-letni moški z vozilom prehitel drug osebni avtomobil, v katerem je bila sopotnica njegova nekdanja 52-letna partnerica, medtem ko je vozilo vozil njen 44-letni sorodnik. 57-letni moški je nato s svojim vozilom močno zavrl, se ustavil in izstopil iz vozila. Pristopil je do nasilno zaustavljenega vozila, odprl voznikova vrata in poskušal iz vozila izvleči 52-letno žensko, ki ji je uspelo zbežati, poroča Policijska uprava (PU) Koper.

Po podatkih policije se je nato 57-letni moški usedel nazaj v svoje vozilo in zapeljal vzvratno, pri čemer je z vozilom trčil v za njim stoječe vozilo in ga nazaj potiskal približno 30 metrov. Nato je osumljeni zapeljal naprej in z vozilom poskušal povoziti 44-letnega moškega, ki je stal ob vozišču, vendar je ta pravočasno odskočil.

Nato je 57-letni moški trčil v 44-letno kolesarko, ki se je naključno pripeljala mimo. Ta je padla po vozišču in se lažje telesno poškodovala. 57-letnik se je nato s kraja odpeljal in se naslednji dan sam oglasil na eni od policijskih postaj v Ljubljani, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje, so sporočili s PU Koper.

Na podlagi naročila okrožnega državnega tožilstva v Kopru, ki usmerja predkazenski postopek, bo osumljeni 57- letni moški s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, poskusa uboja, grožnje, poškodovanje tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu, so še pojasnili na PU Koper.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!