Mučenje živali: policija zoper znano osumljenko vodi predkazenski postopek

Poskrbeli so za odvrženega psa
Foto: Izgubljene in najdene živali Slovenija/FACEBOOK

Gorenjski policisti zoper osumljenko, ki naj bi pretepla in v smetnjak odvrgla kužka, vodijo predkazenski postopek v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

Gorenjski policisti zoper osumljenko, ki naj bi v okolici Kranja v smetnjak odvrgla kužka, ki sliši na ime Filip, vodijo predkazenski postopek. Očitajo ji storitev kaznivega dejanja mučenja živali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, so postopek zagnali na podlagi včerajšnjih objav v medijih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in razjasnitve vseh okoliščin dogodka, zato več podatkov za zdaj ne morejo posredovati.

“Obveščena je bila pristojna veterinarska inšpekcija. O vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo,” so še sporočili s PU Kranj.

Spomnimo, na družbenih omrežjih so v zadnjih dneh zakrožile objave, ki prikazujejo zgodbo o mučenju živali. V Facebookovi skupini Izgubljene in najdene živali Slovenija so zapisali, da je desetletnega kužka Filipa lastnica v nedeljo pretepla in odvrgla v smetnjak, njeno dejanje pa naj bi posnele tudi nadzorne kamere.

Mučenje živali v Kranju
Foto: Tanja Kocman/FACEBOOK