Na Igu pridržali nasilnega moškega, ki je kasneje umrl

Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na Igu so občani popoldne pridržali nasilnega moškega, ki je udarjal po objektih in plezal čez ograje. Po prihodu policije in reševalcev se mu je ustavilo srce, kasneje so z UKC Ljubljana sporočili, da je 40-letnik umrl.

Ljubljanski policisti so danes okoli 13. ure prejeli obvestilo, da so občani na območju Iga zadržali moškega, ki se je vedel neobičajno, bil je nasilen.

Moški je udarjal po raznih objektih in plezal čez ograje. Občani so ga pridržali do prihoda policije. Zaradi nasilnega vedenja so policisti uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje in moškega vklenjenega predali v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči.

Moški je nato izgubil srčni utrip. Reševalci so ga na kraju začeli oživljati in ga prepeljali v urgentni blok UKC Ljubljana. Tam so sporočili, da je 40-letnik umrl.

Vzrok smrti bo znan po obdukciji, so tudi sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in s kriminalistično forenzično preiskavo o vseh okoliščinah dogodka. “Prav tako bo v nadaljnjem postopku temeljito preverjena uporaba prisilnih sredstev,” so dodali. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.