Na Tolminskem 45-letnica poskušala umoriti sorodnika

Črna kronika 19. Avg 202413:41 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Prejšnji teden je 45-letnica onesposobila in nato z več predmeti napadla ter poskušala umoriti starejšega moškega, s katerim sta v sorodstvenem razmerju.

Policija je bila minulo sredo obveščena o kaznivem dejanju zoper življenje in telo na Tolminskem. Tolminski policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica so pri izvedbi prvih nujnih preiskovalnih dejanj ugotovili, da je 45-letna osumljenka onesposobila in nato napadla ter poškodovala starejšega moškega. Oba sta v sorodstvenem razmerju.

Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, je osumljenka moškega napadla z različnimi predmeti in mu skušala odvzeti življenje. Oškodovancu so nato še pravočasno na pomoč priskočile druge osebe v bližini in tako preprečile najhujše posledice.

Obravnavo primera so prevzeli novogoriški kriminalisti, o kaznivem dejanju sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici in okrožna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici.

Obtožena poskusa umora

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora so osumljenki odvzeli prostost. Po zaključeni preiskavi je bila naslednji dan s kazensko ovadbo privedena in izročena v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper njo odredil sodni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje, so pojasnili na PU Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!