Na Tolminskem našli pogrešanega planinca. V času reševanja je umrl

Črna kronika 27. Okt 202415:17 0 komentarjev
Policijski helikopter
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Reševalci so našli pogrešanega 61-letnega planinca iz Nizozemske, ki se je v soboto ločil od svoje skupine. Planinec je padel v globel. Ko so ga reševalci našli, je še kazal znake življenja, med reševanjem pa je umrl, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

V soboto so okoli 16.20 policijo obvestili, da na Tolminskem pogrešajo 61-letnega Nizozemca. Glede na prve ugotovitve se je skupina pohodnikov, v kateri so bili večinoma tuji državljani, okoli 13.15 odpravila po kolovozni poti proti Tolminskim Ravnam. 61-letnik se je na približno polovici poti ločil od preostale skupine. Na zadnje so ga opazili okoli 14.45.

Policisti so takoj, ko so prejeli obvestilo o pogrešanem pohodniku, začeli iskalno akcijo. Pogrešanega so zvečer iskali policisti iz Tolmina, pripadniki gorske policijske enote iz Policijske uprave Nova Gorica in gorski reševalci iz Tolmina. Vendar pogrešanega niso našli.

Iskalna akcija se je na strmem in težko prehodnem območju nadaljevala tudi danes. V iskalni akciji je sodelovalo približno 40 ljudi: tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote so se pridružili tudi reševalci in pripadniki gorske reševalne službe Tolmin, gasilci, pripadniki civilne zaščite in vodniki reševalnih psov. Območje so pregledali tudi z droni, aktiviran je bil policijski helikopter, ki je območje pregledal s termovizijo.

Pogrešanega so našli danes okoli 11.30 v globeli, ki je približno kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica. Pogrešanega planinca je drevo zadržalo pred nadaljnjim padcem v grapo.

Ob najdbi je 61-letnik še kazal znake življenja. Na kraj so poslali vojaški helikopter. Vendar je pogrešani planinec v času reševanja umrl.

Tolminski policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!