Na Tolminskem se je huje poškodoval nemški padalec

Črna kronika 05. Avg 202409:42 0 komentarjev
Jadralni padalec
Fotografija je simbolična (Srdjan Zivulovic/Bobo)

V nedeljo popoldne se je na Tolminskem huje poškodoval tuji jadralni padalec, ki je padel na vzletišču za jadralne padalce Kobala.

Včeraj popoldne se je na priljubljenem vzletišču jadralnih padalcev in zmajarjev, na 1.080 metrov visokem vrhu Kobala na Tolminskem, huje poškodoval nemški jadralni padalec, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so ugotovili, da je 68-letni jadralni padalec ob 11.45 nameraval s svojim padalom vzleteti v lastni režiji na vzletišču za jadralne padalce na Kobali na vzhodno stran vzletišča. Pri teku po pobočju vzletišča je zaradi napačnega manevra (preveč je zategnil zanke – komande) padel po tleh in si pri tem huje poškodoval desno zapestje.

Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Tolmin in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Tolminski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva izključili tujo krivdo in bodo o nesreči obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici. O nesreči so obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!