Neverjetna predrznost voznika ferrarija: divjal je po slovenski avtocesti

Črna kronika 15. Jul 202412:24 3 komentarji
ferrari
Foto: Policijska uprava Celje

Celjski policisti so v nedeljo ustavili voznika ferrarija, ki je na avtocesti za več kot 120 kilometrov na uro prekoračil največjo dovoljeno hitrost. Obravnavali so tudi pijanega motorista, ki je divjal brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so med včerajšnjim nadzorom prometa na avtocesti zaznali dva hujša kršitelja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Voznik ferrarija je na avtocesti, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 226 kilometrov na uro. Kršitelja je doletelo 1.200 evrov kazni in devet kazenskih točk.

Ustavili pa so tudi voznika motornega kolesa znamke Yamaha, ki je pri omejitvi 100 kilometrov na uro vozil 164 kilometrov na uro. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je v krvi pokazal skoraj promil in pol alkohola. Ugotovili so tudi, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Pristojne službe bodo zoper kršitelja podale obdolžilni predlog, zoper lastnico motornega kolesa, ki je dala vozilo v uporabo osebi, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, pa bodo uvedli prekrškovni postopek.

Policisti so znova opozorili vse voznike, da hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah. Neprilagojena hitrost je namreč še vedno med najpogostejšimi vzroki najhujših prometnih nesreč.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje