Nove hišne preiskave: državni proračun želel ogoljufati za več kot pol milijona

Črna kronika 20. Sep 202414:56 5 komentarjev
Avtomobil slovenske policije
Foto: PROFIMEDIA

Kriminalisti so na območju Maribora in Ljubljane ta teden izvedli hišni preiskavi, saj naj bi osumljenec skušal ogoljufati državni proračun za več kot pol milijona evrov. Preiskava še poteka, osumljenca, ki je proračun že oškodoval za 25.000 evrov, pa so pridržali.

Mariborski kriminalisti vodijo predkazenski postopek proti osumljencu, ki naj bi z goljufijo in ponarejanjem listin protipravno pridobil oziroma poskušal pridobiti sredstva iz državnega proračuna. To naj bi storil prek javnega naročila za dobavo artiklov državnega organa, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Kriminalisti, ki so predkazenski postopek sprožili na podlagi prijave, so ta teden na območju PU Maribor in PU Ljubljana izvedli dve hišni preiskavi – eno v stanovanjski hiši osumljenega, drugo pa v prostorih državnega organa v Ljubljani, kjer je osumljeni zaposlen.

Ugotovili so, da je kot odgovorna oseba gospodarske družbe z območja PU Maribor s ponarejeno dokumentacijo skušal pridobiti več kot pol milijona evrov prek javnega naročila za dobavo artiklov drugega državnega organa s sedežem v Ljubljani. Državni organ je pri tem po dosedanjih ugotovitvah že utrpel 25.000 evrov škode.

V sklopu hišnih preiskav so policisti zasegli poslovno dokumentacijo in računalniško opremo, ki jo bodo pregledali v nadaljnjem predkazenskem postopku. Usmerja ga mariborsko okrožno državno tožilstvo. Osumljenca niso pridržali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje