Novomeški policisti ustavili kar šest voznikov, ki so divjali

Črna kronika 19. Jul 202413:51 1 komentar
Voznik začetnik, ki je po avtocesti vozil s 202 kilometroma na uro
Voznik začetnik, ki je po avtocesti vozil s 202 kilometroma na uro (Foto: PU Novo mesto)

Za novomeškimi policisti je pester dan: na avtocesti so ujeli več voznikov, ki so vozili z okoli 200 kilometri na uro. Med njimi izstopa 19-letni voznik začetnik iz Avstrije, ki je po avtocesti vozil 202 kilometra na uro. Policisti so mu izrekli globo v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk.

Novomeški policisti so v četrtek ustavili več voznikov, ki so na avtocesti močno prekoračili omejitve hitrosti. Tako so na Obrežju okoli 8.30 ustavili 33-letnega Makedonca, ki je vozil avto švicarskih registrskih oznak. 33-letnik je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 199 kilometrov na uro in tako dovoljeno hitrost prekoračil za 69 kilometrov na uro. Zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov so mu izrekli globo, so zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Ob 13.30 so ustavili voznika avta znamke Audi avstrijskih registrskih oznak. Po avtocesti je divjal s hitrostjo 202 kilometra na uro in dovoljeno hitrost prekoračil za 72 kilometrov na uro. Policisti so ugotovili, da gre za 19-letnega voznika začetnika, ki je državljan Avstrije. Zaradi kršitve so mu izrekli globo v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk.

Nekaj po polnoči so policisti ustavili voznika avta porsche panamera švicarskih registrskih oznak. Voznik je vozil s hitrostjo 205 kilometrov na uro in dovoljeno hitrost na avtocesti prekoračil za 75 kilometrov na uro. 28-letnemu državljanu Švice so možje v modrem izrekli globo.

Ponoči so policisti ustavili tudi 44-letnega Švicarja, ki je vozil avto BMW X7. Švicar je vozil s hitrostjo 209 kilometrov na uro in dovoljeno hitrost prekoračil za 79 kilometrov na uro.

Voznik avta znamke BMW, ki je po avtocesti vozil s 209 kilometri na uro
Voznik avta znamke BMW, ki je po avtocesti vozil z 209 kilometri na uro (Foto: PU Novo mesto)

Nekaj pred 1. uro so policisti ujeli še voznika avta znamke BMW, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 197 kilometrov na uro in dovoljeno hitrost prekoračil za 67 kilometrov na uro. 47-letnemu državljanu Kosova so policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo.

Voznik avta znamke BMW, ki je po avtocesti vozil s 197 kilometri na uro
Voznik avta znamke BMW, ki je po avtocesti vozil s 197 kilometri na uro (Foto: PU Novo mesto)

Okoli 1. ure so policisti na Obrežju ustavili še voznika avta znamke BMW, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 200 kilometrov na uro. 49-letnemu državljanu Kosova so policisti izrekli globo.

Voznik avta znamke BMW, ki je po avtocesti vozil s 200 kilometri na uro
Voznik avta znamke BMW, ki je po avtocesti vozil z 200 kilometri na uro (Foto: PU Novo mesto)

Policisti so vsem, ki so prekoračili dovoljeno hitrost na avtocesti za 40 do 50 kilometrov na uro, izrekli globo v višini 250 evrov in tri kazenske točke. Tistim, ki so prekoračili hitrost za 50 do vključno 60 kilometrov na uro, so izrekli globo v višini 400 evrov in pet kazenskih točk. Za prekoračitev dovoljene hitrosti za več kot 60 kilometrov na uro pa je predvidena globa v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk, so še zapisali na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje