Obiskovalci hrvaškega otoka zgroženi: truplo utopljenca več ur ležalo na plaži

Črna kronika 12. Avg 202421:20 0 komentarjev
plaža, morje, april
Fotografija je simbolična (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Bobo)

Na plaži priljubljenega hrvaškega otoka Vir se je zgodila nesreča. V morju se je utopil tuji državljan, truplo pa je nato še več ur ležalo na plaži, pravijo obiskovalci.

Na hrvaškem otoku Vir se je danes zgodila nesreča. Po poročanju 24 sata se je na plaži Slatna utopil tuji državljan. Kljub oživljanju mu ni bilo več pomoči.

Obiskovalci plaže so ob tem medije obvestili, da je truplo mrtvega moškega še več ur ležalo na plaži – kar med drugimi kopalci.

“Na plaži Slatna že štiri ure leži mrtev moški. Varujeta ga dva policista. Pred tem je prišla enota nujne medicinske pomoči, ki ga je poskušala oživljati, a neuspešno. Truplo pa je še vedno tukaj, več kot štiri ure, kar med kopalci,” je 24 sata sporočil bralec.

Na zadarski policijski upravi so potrdili, da je okoli 11. ure na območju plaže Velika Slatna kljub oživljanju umrla ena oseba. Dodali so, da gre za tujega državljana in da so policijski postopki še v teku.

Že ob preteklih podobnih dogodkih so pojasnili, da policija ne sme premikati trupla. “Standardni postopek je tak, da po prijavi smrti na teren najprej odide najbližja policijska patrulja, ki zavaruje kraj dogodka. Nato pride mrliški oglednik, in šele ko osebo razglasi za mrtvo, sledi naslednji ukrep.”

Forenzični pregled na kraju dogodka lahko traja več ur. V tem času je pomembno, da truplo ostane nedotaknjeno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!