Obljubljali so jim dobro plačano delo v Sloveniji. Tu so se znašle v nočni mori

Črna kronika 12. Sep 202410:33 0 komentarjev
Policija
Policija (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Mariborski kriminalisti so v dlje časa trajajoči preiskavi ugotovili, da so tri osebe opravljale kazniva dejanja trgovine z ljudmi. Oškodovali so več žensk z območja nekdanje skupne države, ki so jih v Slovenijo privabili pod pretvezo dobro plačanega dela, nato pa jih pod stalnim nadzorom in grožnjami silili k opravljanju storitev.

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor so v okviru dlje časa trajajoče preiskave kaznivih dejanj trgovine z ljudmi izvedli tri sklope hišnih preiskav na območju Maribora, aktivnosti pa so izvajali tudi v Ljubljani.

Ugotovili so, da so kazniva dejanja trgovine z ljudmi v sostorilstvu opravljale tri osebe, in sicer državljani Slovenije in Srbije. Dve osebi so pridržali, ena je bila privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je odredil pripor.

Oškodovanke, ki so prihajale iz ekonomsko in socialno šibkega okolja, so zaradi izkoriščanja prostitucije s preslepitvijo in pod pretvezo dobro plačanega dela pripeljali v Slovenijo. Identificirali so šest žrtev, in sicer državljank Slovenije, Srbije in Črne gore, so sporočili s PU Maribor.

Nastanili so jih v stanovanjih in turističnih apartmajih na mariborskem in ljubljanskem območju. Tam so pod stalnim nadzorom, grožnjami in prisilo nudile spolne storitve proti plačilu. Del zasluženega denarja so morale izročati osumljenim. Ti so tako pridobili vsaj 6.600 evrov protipravne premoženjske koristi. Eden od storilcev je osumljen tudi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Uporabnikom spolnih storitev je drogo kokain ponujal tudi v prodajo.

Za omenjeno kaznivo dejanje trgovine z ljudmi je predvidena kazen od enega pa tudi do 15 let zapora. Za neupravičeno proizvodnjo in prodajo prepovedanih drog pa je predvidena zaporna kazen od enega do 10 let, so še sporočili s PU Maribor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!