Otrok brez izpita vozil moped, policisti z ostrim sporočilom za starše

Črna kronika 09. Avg 202411:25 3 komentarji
Moped
Foto: PROFIMEDIA

V Kranju je včeraj 60-letna voznica odvzela prednost otroku na mopedu. Otroka so z reševalnim vozilom prepeljali k zdravniku, policija pa je ugotovila, da je neregistrirani moped vozil brez dovoljenja.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je 60-letna voznica v križišču odvzela prednost otroku na mopedu in trčila vanj.

Otrok se je poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom prepeljali k zdravniku. Pri vožnji je otrok uporabljal čelado, a ni imel vozniškega dovoljenja. Moped ni bil registriran. Pri njegovih skrbnikih oziroma starših bodo preverili odgovornost za kršitve in za nadzorstvo otroka ob njegovi udeležbi v cestnem prometu.

Policisti za voznico vodijo postopek v zvezi s prometno nesrečo, so sporočili s PU Kranj.

Ob tem pa so policisti opozorili, da je skrb vzbujajoče, da je otrok vozil motorno vozilo, ne da bi imel izpit in ne da bi bilo vozilo registrirano. “Naj opozorimo na odgovornost staršev, skrbnikov, da so dolžni skrbeti in izvajati nadzor nad otrokom ali mladoletnikom, ko je ta udeležen v cestnem prometu,” so zapisali. Če starši oziroma skrbniki otroku ali mladoletniku omogočijo, da ravna v nasprotju s predpisi prometnega zakona, gre za opustitev dolžne skrbi ali nadzorstva. “Predvidena kazen je 160 evrov. Nobena kazen pa ni zadosti visoka, kot je vredno človeško življenje,” so še opozorili na PU Kranj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje