Pijan voznik povzročil prometno nesrečo, štiri osebe odpeljali v bolnišnico

Črna kronika 21. Sep 202419:18 0 komentarjev
Prometna nesreča
Foto: PU Novo mesto

Pijan voznik je popoldne na cesti med Novim mestom in Metliko povzročil prometno nesrečo, v kateri je oplazil eno in čelno trčil v drugo vozilo. Štiri osebe, med drugim voznika, so odpeljali v bolnišnico.

Na cesti Novo mesto-Metlika je danes popoldne pijan 36-letnik povzročil prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena tri vozila.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, je po prvih ugotovitvah nekaj pred 17. uro na odseku glavne ceste Novo mesto-Metlika med Prepihom in Koroško vasjo voznika clia zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na drugo stran ceste, kjer je oplazil vozilo drugega udeleženca, nato ga je odbilo nazaj v jekleno varovalno ograjo v smeri njegove vožnje, od tam pa ponovno na drugo stran ceste, kjer je čelno trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo po svoji strani ceste.

Prometna nesreča
Foto: PU Novo mesto

Za voznika slednjega sumijo, da je huje poškodovan, v bolnišnico so odpeljali še tri osebe. Na kraju so interventne službe, policisti, gasilci in reševalci. O nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko.

Preizkus alkoholiziranosti na kraju je za 36-letnega voznika pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku (nekaj več kot en promil). Zanj so odredili še strokovni pregled.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je cesta Novo mesto-Metlika med Prepihom in Koroško vasjo trenutno zaprta, promet bo močno oviran še nekaj časa, so še sporočili policisti.

Prometna nesreča
Foto: PU Novo mesto

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!