Pijani voznik v Laškem namerno trčil v policijski avto in žalil policiste

Črna kronika 10. Okt 202415:43 0 komentarjev
Policijski avto
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

31-letni vinjen voznik je v Celju ignoriral pozive policistov za ustavljanje in se odpeljal naprej, nato pa v Laškem zanalašč vzvratno trčil v policijski avto. Ko so ga policisti uspeli ustaviti, jih je žalil in jim grozil.

Celjski policisti so v sredo okoli pol dvanajste ure zvečer v Celju poskušali ustaviti voznika avta, ki pa znakov policistov za ustavljanje ni upošteval in je pospešeno nadaljeval vožnjo po več celjskih ulicah in nato odpeljal v smeri Laškega.

Kot so navedli na Policijski upravi (PU) Celje, je z vožnjo ogrožal sebe, sopotnike in druge udeležence cestnega prometa. V vozilu sta bila še dva sopotnika in sopotnica.

31-letni voznik je v Laškem ustavil in sunkovito vzvratno zapeljal proti policijskemu vozilu, ki je ustavilo za njim, vanj trčil in nato odpeljal.

Policisti so zato uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, stinger, ki ga je voznik prevozil in se po približno pol kilometra vožnje ustavil.

Voznik, ki je imel v krvi nekaj manj kot promil in pol alkohola, je v nadaljnjem postopku policiste žalil in jim grozil.

Avto so celjski policisti zasegli, voznika pa pridržali. Zaradi več cestno prometnih prekrškov bodo zoper njega podali obdolžilni predlog, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so vozniku in dvema sopotnikoma izdali plačilne naloge. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo 31-letnika kazensko ovadili, so še zapisali na PU Celje.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!