Po 11 letih nova obsodba zaradi zlorabe prostitucije v lokalu Faraon

Črna kronika 10. Okt 202415:38 0 komentarjev
sodišče
Fotografija je simbolična. (Foto: Tina Kosec/BOBO)

Okrožno sodišče v Kopru je obsodilo 40-letno državljanko Moldavije na pogojno kazen devet mesecev zapora zaradi pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe prostitucije, ki se je pred desetimi leti dogajala v nočnem lokalu Faraon v Novi Gorici. Obsojenka je ženske iz Ukrajine in Moldavije, ki so se v lokalu prostituirale, seznanjala s pravili in jih nadzirala.

Okrožno sodišče v Kopru je prejšnji teden obsodilo 40-letno državljanko Moldavije Cristino C. na pogojno kazen devet mesecev zapora zaradi pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe prostitucije, poročajo mediji. Zloraba se je pred desetletjem dogajala v nočnem lokalu Faraon v Novi Gorici.

Trije soobtoženci so priznali krivdo že leta 2013.

Kriminalisti so zaključno akcijo v lokalu Faraon na Vojkovi cesti v Novi Gorici izpeljali novembra 2012. Trije obtoženci z goriškega območja so bili obsojeni čez manj kot leto dni. Takrat 46-letni David U. je priznal krivdo za trgovino z ljudmi in zlorabo prostitucije in je bil obsojen na dve leti in osem mesecev zapora. Takrat 57-letni Vojko K. je bil za zlorabo prostitucije obsojen na enajst mesecev zapora. Za pomoč pri kaznivem dejanju je bil na pogojno kazen obsojen še Darjo M., pišejo Primorske novice.

Obtožena je bila tudi Cristina C., ki naj bi ženske iz Ukrajine in Moldavije, ki so se v lokalu prostituirale, seznanjala s pravili in jih nadzirala. Pred sojenjem je zapustila Slovenijo. Po pisanju časnika je bila nekaj časa v Turčiji, zadnja leta pa v domovini. Koprsko sodišče je zanjo pred štirimi leti razpisalo mednarodno tiralico in evropski priporni nalog, po usklajevanjih z moldavskim pravosodjem pa je prejšnji teden vzpostavilo videokonferenco s sodiščem v mestu Causeni in opravilo predobravnavni narok.

Tožilka je napovedala, da bo v primeru priznanja krivde predlagala pogojno zaporno kazen. Obtožena je priznala in sodnica ji je v skladu s predlogom tožilke izrekla obsodbo na devet mesecev zapora, v katerega pa ji ne bo treba, če v letu in pol ne bo ponovila kaznivega dejanja. Sodba je že pravnomočna, saj so se stranke odpovedale pravici do pritožbe, še poročata Primorske novice in Slovenske novice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!