Po nočnem streljanju v Mariboru osumljenec na prostosti, čaka ga ovadba

Črna kronika 19. Avg 202412:46 0 komentarjev
Policijski trak
Simbolična fotografija (Foto: Srdjan Živulović/ BOBO)

Policisti so 35-letnika, ki je osumljen streljanja pred lokalom v Mariboru v noči na soboto, po pridržanju izpustili na prostost. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo.

Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so danes za STA povedali na Policijski upravi Maribor.

“Mariborski policisti in kriminalisti so v soboto odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje zoper 35-letnega moškega, ker so obstajali utemeljeni razlogi za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja,” so pojasnili na policijski upravi.

Pridržanje so še istega dne odpravili, ker ni bilo več razlogov zanj.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je sicer zagrožena kazen do osmih let zapora. Če je storjeno iz malomarnosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Pri streljanju ni bila nobena oseba poškodovana.

Po poročanju časnika Večer se je dogodek zgodil pred nočnim klubom Akoya. Varnostne kamere naj bi pokazale, da 35-letni Mariborčan pištole ni usmeril v človeka, pač pa jo je sprožil v prazno. To naj bi storil, da bi sogovornika opozoril, naj preneha z grožnjami in poskusi ustrahovanja njegovih sorodnikov. Večer še poroča, da je streljal stari znanec policije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!