Po vsej Evropi velika policijska akcija, aretacije tudi v Sloveniji

Črna kronika 24. Maj 202316:59 > 25. Maj 2023 18:14 6 komentarjev
Policistka
Aljaž Uršej/N1

Policija v več evropskih državah poskuša razbiti kriminalne združbe, ki so v zahodno Evropo tihotapile mamila. Kriminalistične preiskave s področja kaznivih dejanj organizirane kriminalitete potekajo tudi v Sloveniji, so potrdili na Generalni policijski upravi.

Tuji mediji poročajo o veliki policijski akciji, ki poteka v več evropskih državah, med drugim v Sloveniji in na Hrvaškem. Da kriminalistične preiskave potekajo tudi v Sloveniji, so potrdili na Generalni policijski upravi (GPU).

Hrvaška policija ter tamkajšnji urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) akcije še nista komentirala, po neuradnih informacijah pa ta poteka v Zagrebu in nekaterih drugih županijah, piše N1 Zagreb.

Jutarnji list medtem navaja, da so pri južnih sosedih že izvedli aretacije zaradi tihotapljenja več kot 100 kilogramov kokaina in heroina, vsaj 100 kilogramov hašiša, pa tudi strelnega orožja in streliva.

Kot še poroča časnik, naj bi bili nekateri osumljenci v okviru akcije obtoženi likvidacije zaščitenih prič in visokih policijskih uradnikov.

Aretacije neuradno tudi v Sloveniji

N1 Zagreb ob tem navaja besede tožilstva Bosne in Hercegovine, da so v racijah sodelovali Europol in organi kazenskega pregona Hrvaške, Slovenije, Nemčije, Nizozemske, Belgije in nekaterih drugih držav EU.

V navedenih državah naj bi vzporedno potekale tudi aretacije. V akciji sodeluje še ameriški urad za boj proti drogam, medtem ko celotno dogajanje po pisanju hrvaških medijev koordinira hrvaška policija.

Tožilstvo v Sarajevu dodatnih informacij ne razkriva, medtem pa sarajevski portal Dnevni avaz piše, da so tarča člani kriminalnega klana, ki ga vodi Dino Muzaferović iz Velike Kladuše.

Domneva se tudi, da je Muzaferović vodja hudodelske združbe, ki je na obmejnem območju med Bosno in Hrvaško pridelovala večje količine marihuane.

Dan kasneje so iz Europola sporočili, koliko oseb je bilo med akcijo pridržanih in kaj vse so zasegli. Ob drogah tudi orožje in eksploziv.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje