Voznik v Novi Gorici brez veljavnega vozniškega dovoljenja bežal pred policisti

Črna kronika 04. Jul 202415:49 2 komentarja
prehitra vožnja, radar
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Kršenje številnih cestnoprometnih predpisov, beg pred policisti, zavrnitev alkotesta, vožnja brez vozniškega in prometnega dovoljenja ... Vse to je zagrešil 30-letni voznik na območju Nove Gorice. Na okrajnem sodišču so mu izrekli enotno globo 5.140 evrov, dobil je 36 kazenskih točk, odvzeli pa so mu tudi avto.

Novogoriški policisti so pred nekaj tedni v zgodnjih popoldanskih urah obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov.

Policisti so 30-letnika med vožnjo med Solkanom in Novo Gorico poskusili ustaviti z modro lučjo in s sireno. Opozoril ni upošteval, pospešeno vožnjo pa je nadaljeval po Prvomajski ulici. Pri tem je prevozil križišče pri rdeči luči, prav tako pa pri zavijanju ni uporabljal utripalk.

Nato se je moški zaustavil v bližini trgovskega centra, izstopil iz avta in poskušal zbežati peš. Policisti so ga dohiteli in ga vklenili. 30-letnik je nato odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti in postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih snovi, pa tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Ugotovili so tudi, da je bil za volanom v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli.

Zoper kršitelja so podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, kjer so mu za več prekrškov izrekli globo v višini 5.410 evrov, 36 kazenskih točk, pa tudi odvzem avtomobila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje