Pogrešanega planinca našli mrtvega, v zahtevni reševalni akciji več poškodovanih

Črna kronika 12. Avg 202419:15 3 komentarji
Helikopter med reševanjem v gorah
Fotografija je simbolična. (Foto: Nejc Butinar, Toni Cuznar)

Na zahtevnem terenu so se med gorsko reševalno akcijo poškodovali policist in gorska reševalca, ki so sodelovali pri iskanju več dni pogrešanega planinca. Našli so ga mrtvega, kot kaže, je zdrsnil s poti.

Po večdnevni iskalni akciji pogrešanega planinca so danes dopoldne gorski reševalci 40-letnika našli mrtvega v Koncu, nekaj sto višinskih metrov nad izhodiščem za Kokrško sedlo, je poročal lokalni spletni portal Kamnik.info.

Moškega so gorski reševalci našli s pomočjo drona, in sicer na strmem, težko dostopnem terenu precej pod potjo. Po doslej znanih podatkih je pogrešani zdrsnil s poti in se tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl, so sporočili s policije.

Med zahtevno intervencijo iskanja posmrtnih ostankov pokojnika so sodelovali policisti in gorski reševalci. Med iskalno akcijo se je pri zdrsu na terenu lažje poškodoval policist, so pojasnili na PU Ljubljana.

Pri prenosu pokojnega s strmega terena pa se je sprožil kamen, ki je huje poškodoval gorskega reševalca Gorske reševalne službe (GRS) Kamnik.

Reševalcu je v nogo priletela večja skala, ki mu je zdrobila stegnenico. Ob takojšnji pomoči sodelavcev, so poškodovanega s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v Ljubljano. Njegovo stanje je sicer stabilno, ga pa čaka dolgo okrevanje, so še zapisali na Kamnik.info.

Med reševanjem je po strmini zdrsnilo tudi eno od debel, ki je oplazilo še drugega reševalca. Policist in drugi reševalec zdravniške oskrbe na kraju nista potrebovala.

Policija je v sodelovanju z GRS pogrešanega planinca, ki je odšel na pohodniško turo v smeri Skute, na širšem območju Kamniško-Savinjskih Alp iskala od prejšnjega četrtka popoldne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje