Policija na območju Kočevja okrepila svojo prisotnost

Črna kronika 23. Jul 202419:32 1 komentar
Tatvina iz hiše
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Tudi policisti na Kočevskem letošnje poletje beležijo večje število tatvin, kršitev javnega reda in miru ter drugih prekrškov in kaznivih dejanj.

Na območju Policijske postaje Kočevje podobno kot na območju Policijske uprave Novo mesto v poletnih mesecih obravnavajo več tatvin in kršitev javnega reda in miru, obravnavajo tudi tri primere streljanja. Glede na to so okrepili svojo navzočnost, tako da do hujših kršitev do zdaj ni prišlo. V zadnjih desetih dneh so izvedli 54 represivnih ukrepov, so sporočili.

Identiteto oseb so v zadnjih desetih dneh ugotavljali v 127 primerih. Obravnavali so 17 kaznivih dejanj, predvsem tatvin. Prav tako so imeli v obravnavi nasilje v družini in izrekli prepoved približevanja. Obravnavali so tudi protipravni odvzem mladoletne osebe, pri čemer so otroka našli in ga predali skrbnici. Nenazadnje so imeli delo zaradi protipravnega zavzetja nepremičnine in v povezavi s tem tatvine vode. Na podlagi odredb pristojnih organov pa so izvedli tri privedbe, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

S področja javnega reda in miru na varnostno obremenjenih območjih o treh prijavljenih primerih streljanja še zbirajo obvestila. Imeli so tri intervencije zaradi predvajanja glasne glasbe, pri čemer so izdali plačilni nalog. Zoper povzročitelje osmih kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru pa vodijo postopke o prekršku.

Pri nadzoru prometa so na varnostno obremenjenih območjih in v njihovi bližini odkrili 27 kršitev. Zoper povzročitelje tečejo postopki o prekršku. Na cestni povezavi od mejnega prehoda Petrina do Ljubljane je nenehno navzoča tudi prometna patrulja. Posebno pozornost namenjajo kršitvam, ki jih povzročijo vozniki motornih koles.

naras policijski pes
Fotografija iz arhiva. (Foto: Policijska uprava Novo mesto)/FACEBOOK

Pri zagotavljanju javnega reda in miru, nadzoru cestnega prometa in preprečevanju kaznivih dejanj so poleg policistov Policijske postaje Kočevje sodelovali policisti posebne delovne skupine. Z njo je navzočnost na terenu še večja, odzivnost predvsem pri splošni kriminaliteti pa hitrejša. Policisti iz te skupine odhajajo na kriminalna žarišča na podlagi analiz in spremljanja gibanja kriminalitete in preiskujejo predvsem t. i. ulično, pa tudi drugo premoženjsko kriminaliteto. Širše območje in območje meje so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem in dronom.

Prebivalce pozivajo k prijavam

Policija je na varnostno obremenjenih območjih navzoča dnevno in prebivalce poziva k doslednemu upoštevanju predpisov. Prebivalce in predstavnike lokalnih skupnosti pa sproti obvešča o svojih aktivnostih in jih spodbuja k prijavam kaznivih in drugih motečih ravnanj.

Zagotavljajo, da bodo okrepljene aktivnosti nadaljevali. Pri tem bodo poleg policistov posebne delovne skupine sodelovali policisti posebne policijske enote, policisti konjeniki in vodniki službenih psov. Pri nadzorih sodelujejo z drugimi policijskimi upravami, pomagajo pa tudi pomožni policisti, so na PU Ljubljana še zapisali v sporočilu za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje