Policija o domnevnem napadu na avtobusu: Dogodka, kot je bil prijavljen, ni bilo

Avtobus
Fotografija je simbolična (Foto: Bor Slana/BOBO)

Policijska preiskava o domnevnem napadu tujega državljana na otroka na enem od ljubljanskih avtobusov v začetku meseca je pokazala, da do tega dejanja sploh ni prišlo. Policija je opravila pregled varnostnih kamer na avtobusu, preiskala pa je tudi dogajanje pred in po izstopu osumljenca ter domnevne žrtve, o svojih ugotovitvah pa je že obvestila pristojno državno tožilstvo.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se dogodek v začetku junija, ko naj bi 24-letni Maročan z neznanim predmetom lažje poškodoval otroka, ni zgodil.

Kot smo poročali takrat, sta bila osumljeni in otrok potnika na ljubljanskem mestnem avtobusu, policija pa je po prijavi dogodka dejala, da prve ugotovitve kažejo, da je 24-letni Maročan na avtobusu ogovarjal potnike, kasneje pa je poškodoval otroka. Policija je takrat osumljenca izsledila in ugotovila njegovo identiteto, a ga ni pridržala, temveč mu je bilo odrejeno omejeno gibanje v centru za tujce.

V tem času so ljubljanski policisti nadaljevali preiskavo, ogledali so si tudi videoposnetek nadzorne kamere na omenjenem avtobusu. “Z nadaljnjim ugotavljanjem okoliščin, dodatnim zbiranjem obvestil in pregledom zaseženega videomateriala je bilo ugotovljeno, da do dogodka, kot je bil prijavljen, dejansko sploh ni prišlo,” so sporočili s PU Ljubljana.

Po neuradnih informacijah N1 sta sicer osumljenec in otrok bila tistega dne na avtobusu, vendar do kakršnegakoli stika med njima ni prišlo. Kot pravijo naši viri, do stika med njima ni prišlo niti pred niti po izstopu iz avtobusa, čemur naj bi se policijska preiskava še posebej posvetila.

Policija je sicer sporočila še, da so o ugotovitvah preiskave obvestili pristojno državno tožilstvo, da niso ugotovili znakov kaznivega dejanja.