Policija prijela moškega, ki je v Izoli nadlegoval ženske

Policija
Policija (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Policisti so našli moškega, ki je v Izoli nadlegoval ženske. V zameno za spolne usluge jim je ponujal denar, čeprav so ga zavrnile, jih je s silo začel otipavati, skušal jih je prijeti tudi za intimne predele.

Izolski policisti so med 2. in 7. oktobrom dobili 11 prijav žensk, ki jih je mlajši moški tako podnevi kot ponoči v Izoli zasledoval.

Nagovarjal jih je k spolnim uslugam in jim za to ponujal denar. Čeprav so ga odločno zavrnile, jih je s silo začel otipavati, skušal jih je prijemati tudi za intimne predele. Po storjenih dejanjih in grožnjah oškodovank, da bodo poklicale policijo, je s kraja pobegnil, so sporočili s koprske policijske uprave.

Kriminalisti so po intenzivni preiskavi izsledili in prijeli storilca. Gre za 19-letnika, državljana Kosova. Utemeljeno ga sumijo kaznivih dejanj spolnega nasilja, za katera je predpisana kazen zapora do pet let.

Po opravljenih nujnih preiskovalnih dejanjih ga je policija po zakonu privedla pred preiskovalnega sodnika, ki je včeraj zanj odredil pripor.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti