Policisti ovadili mladoletnika, ki sta v Kočevju oropala starejšega moškega

Črna kronika 05. Jul 202411:53 2 komentarja
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Policisti so ovadili osumljenca, ki naj bi na sprehajalni poti v Kočevju oropala starejšega oškodovanca. Sporočili so, da gre za mladoletnika, ki so ju v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja zoper premoženje.

Policisti so podali kazensko ovadbo zoper osumljenca za rop, ki se je zgodil 7. junija v Kočevju. Dva mlajša osumljenca sta okoli 20. ure na sprehajalni poti ogovorila starejšega oškodovanca. Med pogovorom sta ga skušala zamotiti in mu iz zadnjega žepa hlač odtujiti denarnico.

Oškodovanec je to zaznal in se uprl. Med ruvanjem sta mu iz rok iztrgala denarnico in peš pobegnila, z odtujenim denarjem pa sta v nadaljevanju opravila več nakupov. V dogodku je bil oškodovanec lažje telesno poškodovan, so spomnili na Policijski upravi Ljubljana.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil in pregledom posnetkov nadzornih kamer so policisti ugotovili identiteto obeh osumljenih. Gre za mladoletnika, ki sta bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja zoper premoženje. Policisti so osumljenca kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja ropa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje