Policisti zasegli skoraj 500 sadik konoplje in prijeli tri preprodajalce drog

Črna kronika 28. Okt 202414:09 0 komentarjev
Konoplja
Foto: Policijska uprava Maribor

Lenarški policisti so zaradi suma preprodaje prepovedanih drog skupaj z drugimi policijskimi enotami opravili dve hišni preiskavi pri osumljencih starih 50, 44 in 24 let. Dva osumljenca so pridržali že v času hišnih preiskav, danes pa so izsledili še tretjega in ga privedli pred preiskovalnega sodnika.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, so v stanovanjski hiši na območju Lenarta našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v njem pa 497 sadik, ki so jih zasegli.

V hiši so osumljencu zasegli še večjo količino pripomočkov za vzgajanje konoplje in drugih predmetov, pomembnih za nadaljnji kazenski postopek, ter 200 gramov že posušene konoplje in manjšo količino bele praškaste snovi, za katero sumijo, da gre za kokain.

V stanovanjski hiši na območju Maribora pa so policisti zasegli 200 gramov kokaina, manjšo količino posušene konoplje in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Zasegli so tudi 19 nabojev.

Skriti prostor
Foto: Policijska uprava Maribor

Dvema osumljencema so odvzeli prostost in odredili pridržanje. Oba so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanju odredil pripor. Danes so izsledili še tretjega, ki so ga s kazensko ovadbo prav tako privedli pred preiskovalnega sodnika. Vsem trem grozi od enega do desetih let zapora, so še sporočili s policije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!