Predstavil se je kot prodajalec posode in ji ukradel ogrlico

Črna kronika 06. Okt 202413:35 0 komentarjev
Starejša ženska
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V petek je neznani moški pred blokom v ljubljanskih Mostah zamotil starejšo občanko. Predstavljal se je kot prodajalec posode in ji z vratu snel verižico. Policija ga še išče.

Ljubljanski policisti so ta konec tedna obravnavali več primerov drznih in roparskih tatvin. Neznanega storilca, ki je v petek pred stanovanjskim blokom v Mostah s prodajo posode zamotil starejšo oškodovanko, v tem času pa ji je z vratu snel verižico, še iščejo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so bili v petek obveščeni o drzni tatvini v Mostah. Neznani storilec je okoli 14. ure pred stanovanjskim blokom zamotil starejšo oškodovanko, in sicer s prodajo posode. V tem času ji je z vratu snel verižico in jo oškodoval za nekaj sto evrov.

Policisti storilca še iščejo. Star naj bi bil med 30 in 35 let, visok okoli 170 centimetrov, krajših las z bradico, oblečen je bil v temnejše hlače in temno jakno.

“Na PU Ljubljana opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni,” so opozorili ljubljanski policisti.

Storilci po njihovih navedbah žrtev zamotijo s pogovorom, pri čemer se izdajajo za serviserje, kupce starega železa, predstavnike elektro služb in podobno, tako da žrtve izvabijo iz hiše, ki tako ostane brez nadzora. Njihovo odsotnost izkoristijo sostorilci, ki v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost, v večini primerov pa odtujijo denar in nakit. Hišo nato zapustijo, tisti, ki pa je zamotil žrtev, pa se vljudno poslovi in prav tako odide. Večina oškodovancev je starejših.

Policisti vsem svetujejo, naj imajo osebe, ki so prišle nenapovedano, ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v hišo.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!