S hitrim obveščanjem policije jim je uspelo priti na sled vlomilcev v vozila

Črna kronika 04. Okt 202414:45 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Kranjski policisti so minuli teden prijeli 18-letnika in 25-letnico, ki sta utemeljeno osumljena vloma v dve vozili. Kot so sporočili s PU Kranj, so storilca uspešno in hitro izsledili prav zaradi hitre reakcije občanov.

Kranjski policisti so bili v torek, 1. oktobra, okoli 16.30 obveščeni o vlomu v parkiran avto na gozdni poti na območju Brnika. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, je bilo policistom sporočeno, da so se storilci po vlomu s kraja odpeljali, zato so tja nemudoma poslali več policijskih patrulj.

“Z intenzivnim pregledom okolice sta bila v zelo kratkem času izsledena in prijeta 18-letni moški in 25-letna ženska,” so še sporočili s PU Kranj in dodali, da jima je bila nato začasno odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Avto, ki sta ga uporabljala, je policija zasegla, v njem pa so našli in zasegli več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so nato pristojni ugotovili, da sta osumljenca na avtu nasilno odprla vrata, pregledala notranjost, vendar si nista ničesar prilastila, saj jih je oškodovanka pri tem zalotila ter sta s kraja pobegnila. Med pregledom okolice je policija nato ugotovila, da je bilo vlomljeno v še en parkiran avto v bližini, v katerega sta prav tako nasilno vlomila, notranjost pregledala, vendar si tudi v tem primeru nista ničesar prilastila.

Predvidena kazen zapor do petih let

Zoper obe osumljeni osebi bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj velike tatvine. Predvidena kazen za tako kaznivo dejanje je zapor do petih let. Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil o morebitnih drugih kaznivih dejanjih, ki bi jih storila osumljena, ali morebitnih dodatnih oškodovancih.

Ob tem so s PU Kranj še sporočili, da je bilo v tem primeru prav hitro obveščanje policije ključno za uspešno prijetje storilcev. Občanom pa ob tem svetujejo, naj bodo pozorni na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega dejanja. “Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja prišlo,” so sporočili.

“Vsi, ki bi v svojem okolišu zaznavali kakršnakoli kazniva ravnanja, neznane osebe in vozila, ki bi lahko izvrševali kazniva dejanja, pokličite na najbližjo policijsko postajo ali se povežite z vodjem policijskega okoliša, ki opravlja policijsko delo v lokalni skupnosti,” so ob tem še poudarili. Seznam lokalnih policijskih postaj lahko najdete na spletni strani policije.  “V vseh interventnih primerih pa seveda takoj pokličite na številko 113,” so še zaključili.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!