Sekala ovinek, trčila v invalida in ga hudo poškodovala

Črna kronika 01. Avg 202411:54 0 komentarjev
ceste
Fotografija je simbolična. (Foto: Denis Sadiković/N1)

V sredo se je na lokalni cesti v naselju Lozice v občini Vipava zgodila prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan 45-letni voznik posebnega kolesa za invalide.

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da se je včeraj zgodila nesreča v naselju Lozice v občini Vipava. Po prvih ugotovitvah jo je povzročila 58-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po lokalni cesti iz Podnanosa proti Lozicam.

Ko je pripeljala pred naselje Lozice, kjer vozišče poteka v levi ovinek čez mostičke potoka Močilnik, voznica ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Pri vožnji v ovinek je z vozilom zapeljala na levo strani vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal voznik posebnega prevoznega sredstva za invalide, trikolesa s pogonom na roke. Voznica je trčila v voznika omenjenega trikolesa in ga huje poškodovala.

Policisti so o prometni nesreči obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!