Serijski tat goriva: 41-letnik se je brezplačno vozil kar nekaj mesecev

Črna kronika 04. Jul 202411:09 1 komentar
Cene goriva
Foto: PROFIMEDIA

Ljubljanski policisti so odvzeli prostost 41-letnemu državljanu Slovenije, saj je osumljen, da je kradel gorivo na bencinskih servisih. Med preiskavo so namreč ugotovili, da je od sredine marca do sredine junija z osebnim vozilom večkrat pripeljal na bencinske servise v Ljubljani in okolici ter v vozilo in v posode, ki jih je imel v prtljažnem delu, natočil gorivo in vedno s kraja odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Skupno je povzročil za nekaj več kot 17.000 evrov materialne škode.

Ljubljanski policisti so v zadnjem tednu odvzeli prostost 41-letnemu državljanu Slovenije, ki je osumljen tatvin goriva na bencinskih servisih. 41-letnik se je po ugotovitvah policije od sredine marca do sredine junija z osebnim vozilom, na katerem je imel nameščene odtujene registrske tablice, večkrat pripeljal na bencinske servise v Ljubljani in njeni okolici.

Tam je v vozilo in v posode, ki jih je imel v prtljažnem delu, natočil gorivo in vedno s kraja odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Z navedenimi dejanji je povzročil skupno za nekaj več kot 17.000 evrov materialne škode.

Osumljenec, ki ga je policija že večkrat obravnavala za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, je bil zaradi suma storitve 79 kaznivih dejanj tatvine, 5 kaznivih dejanj prikrivanja in enega kaznivega dejanja zatajitve priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Policisti trenutno še vedno zbirajo obvestila in ugotavljajo dodatne okoliščine, saj sumijo, da je isti osumljenec vpleten še v vsaj 25 istovrstnih kaznivih dejanj. Po vseh ugotovitvah bodo o teh primerih obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje