Sežančan z olfa nožem napadel Italijane, ki so želeli plezati

Črna kronika 08. Jul 202411:36 2 komentarja
Plezanje
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Nedelja se za družbo Italijanov ni odvila po načrtih. Želeli so plezati, a so se zapletli v spor z 68-letnikom iz Sežane in na koncu morali poiskati policijsko pomoč.

V nedeljo sta okoli pol tretje ure popoldan na policijsko postajo v Sežani prišla dva Italijana. Povedala sta, da sta pred kakšno uro prišla do naravne plezalne stene na Sedovniku pri Sežani. Tam so plezalci skupaj pripravili plezalne vrvi za športno plezanje. Takrat je do njih pristopil 68-letni moški, doma iz Sežane.

Kot pravijo na policiji, je moški skupino plezalcev brez povoda agresivno napadel, pri tem pa je v roki držal olfa nož. Z njim je prerezal plezalne vrvi na koščke, nato pa z nožem sunkovito zamahoval proti omenjenim plezalcem z razdalje krajše od enega metra.

Plezalca sta sunkovito odskočila in se tako izognila poškodbam. Eden od plezalcev je moškega v silobranu udaril, nato pa so pobegnili na policijsko postajo v Sežani. “Nihče od udeležencev v dogodku ni bil telesno poškodovan, zadevo pa obravnavamo kot poskus uboja. Sledi kazenska ovadba,” so še dodali na PU Koper.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje