Slabe novice za družino deklice Danke

Črna kronika 04. Jun 202413:45 4 komentarji
Iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

Dva meseca po razkritju, da sta srbsko deklico Danko Ilić iz Bora zbila komunalna delavca, je družina upala, da bo današnje zaslišanje enega od osumljenih prineslo preboj v preiskavi in korak bližje k najdbi njenega trupla. A je družina pokojne doživela hladen tuš. Osumljeni S. J. je na zaslišanju na višjem državnem tožilstvu v Zaječarju dejanje namreč v celoti zanikal.

26. marca je na Banjskem polju pri Boru izginila deklica Danka Ilić. Po dramatičnem desetdnevnem iskanju deklice je policija prijela komunalna delavca S. J. in D. D. Izkazalo se je, da sta deklico zbila s službenim vozilom, njeno truplo pa odvrgla na deponijo. Za tem naj bi truplo s pomočjo brata in očeta enega od osumljencev prestavila na neznano lokacijo. Kljub vsem naporom trupla pogrešane še vedno niso našli.

Osumljeni S. J. se je od začetka preiskave branil z molkom in s pristojnimi službami ni želel sodelovati. A se je zdaj zgodil preobrat. S. J. so danes pripeljali na zaslišanje na višje državno tožilstvo v Zaječarju. Čeprav so pristojni pričakovali, da bo osumljeni končno spregovoril in razkril podrobnosti tragične smrti še ne dveletne Danke, je ta danes dejanje v celoti zanikal, so za N1 Beograd sporočili s tožilstva.

Drugi osumljenec, D. D., ki je s policijo sodeloval in podrobno opisal potek dogajanja, je povedal tudi, kam naj bi truplo odvrgla. Policija je na podlagi njegovih pričevanj podrobno preiskala več lokacij, a trupla ni našla. Nedavno je odvetnik Borivoje Borović ocenil, da trupla male Danke zaradi neprofesionalnega dela policije ne bodo našli nikoli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje