Snemal se je med divjanjem na avtocesti, nato povzročil usodno prometno nesrečo

Črna kronika 02. Jun 202409:52 1 komentar
Foto: Posnetek zaslona/Edi Zdjelar/Facebook

24-letnik, ki se je v petek na Hrvaškem snemal med divjanjem na avtocesti, nato pa povzročil nesrečo, v kateri sta tako on kot tudi njegova sopotnica izgubila življenje, je prometno nesrečo s smrtnim izidom povzročil že leta 2019. Tedaj je življenje izgubila njegova nekdanja partnerica.

V hrvaških medijih odmeva zgodba 24-letnega Edija Zdjelarja, ki je v petek zvečer skupaj z ženo umrl v prometni nesreči. Tik pred nesrečo je na družbenem omrežju Facebook v živo prenašal posnetek, s katerega je razvidno, da na avtocesti divja z več kot 200 kilometri na uro.

Kot je sporočila tamkajšnja policija, se je Zdjelar na avtocesti z veliko hitrostjo zaletel v zadnji del tovornjaka, ki se je pred njim peljal v isti smeri. Z 20-letno ženo sta na kraju nesreče podlegla poškodbam, otrok pa naj bi bil le lažje poškodovan.

Hrvaški mediji pa so sedaj ugotovili, da je Zdjelar že leta 2019 v Novi Gradiški povzročil še eno hudo nesrečo. Kot piše Index.hr, je v nesreči, ki se je zgodila 18. marca 2019, Zdjelar kot voznik kombija izgubil nadzor nad krmilom in nenadzorovano zapeljal na drugo stran ceste ter trčil v betonski most. Zaradi silovitosti udarca se je osebno vozilo prevrnilo in ponovno odneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčilo v vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri.

Zdjelarja in njegovo takrat nosečo 19-letno ženo je od silovitosti udarca vrglo iz kombija. Oba sta bila huje poškodovana, zdravniki pa so se več dni borili za življenje nosečnice, a žal neuspešno. Umrla je decembra istega leta, njen otrok pa je preživel. Tamkajšnje oblasti po pisanju Indexa njene smrti niso uspele z gotovostjo povezati s prometno nesrečo.

Tragedije tu ni bilo konec, saj je od šoka umrla tudi babica preminule nosečnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje