Številni vlomi v avte: kradli so denarnice, nahrbtnike in druge vredne predmete

Črna kronika 02. Sep 202412:02 2 komentarja
razbito steklo na avtomobilskem oknu
Foto: PU Nova Gorica

Na sončno obarvan konec tedna, ki so ga številni izkoristili za oddih v naravi, so bili na delu tudi nepridipravi. Policisti so na turistično priljubljenem območju severne Primorske obravnavali večje število vlomov v vozila, iz katerih so neznani storilci kradli denarnice in druge vredne predmete.

Od petka do nedelje so policisti v naseljih Zgornjega Posočja, na Goriškem, Ajdovskem in Vipavskem zabeležili večje število vlomov v avtomobile in kombije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Storilci so v popoldanskih in večernih urah razbijali stekla avtomobilskih oken in iz notranjosti vozil kradli vredne predmete, predvsem nahrbtnike in denarnice. Poleg denarja so oškodovanci tako med drugim ostali brez bančnih kartic, osebnih dokumentov in oblačil, škoda pa je nastala tudi na vozilih.

ostanki razbitega okna na sedežu
Foto: PU Nova Gorica

Kriminalisti še vedno preiskujejo vse primere vlomov in zbirajo obvestila o neznanih storilcih.

Policisti ob neljubih dogodkih znova opozarjajo, da moramo biti na varnost pozorni tudi med dopustom. Z upoštevanjem samozaščitnih ukrepov, torej da bolj vrednih stvari ne puščamo na vidnih mestih v avtu, se lahko izognemo podobnim dogodkom. Večja tveganja pa predstavljajo predvsem nova okolja, kjer nas ne poznajo, ter kraji, kjer se zadržuje veliko ljudi, denimo na parkiriščih ob rekah, gorniških izhodiščih in v bližini turističnih znamenitosti.

razbito okno na avtomobilu
Foto: PU Nova Gorica

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje