Strašna nesreča na Hrvaškem: pijani voznik zbil petčlansko družino, mama umrla

Črna kronika 18. Avg 202417:43 2 komentarja
Hrvaška policija
PROFIMEDIA

Hrvaško pretresa huda prometna nesreča na Viru, v kateri je vinjen voznik zbil petčlansko družino. Mati je umrla na kraju nesreče, ostali člani družine se zdravijo v zadarski bolnišnici. Gre za izjemno nevaren cestni odsek na otoku, kjer ni ne pločnika ne javne razsvetljave. Eden od mestnih svetnikov krivdo za nesrečo pripisuje nekdanjemu županu Vira. Po svetnikovih navedbah naj bi ta v letih na oblasti namreč izvedel več domnevno koruptivnih dejanj, ni pa poskrbel za varnost domačinov in turistov.

Na hrvaškem otoku Vir se je sinoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla mati, oče in trije otroci pa se zdravijo v zadarski bolnišnici. Gre za odsek ceste na otoku brez pločnika in razsvetljave, na katerem se je v preteklosti zgodilo že več nesreč. Po poročilih pristojnih je bil povzročitelj nesreče, ki je zbil petčlansko družino, ki je pešačila na nevarnem odseku, vinjen.

Najhujše poškodbe je utrpel triletnik, ki so ga sinoči operirali. Zaradi poškodb glave se bori za življenje, pišejo hrvaški mediji. Hude poškodbe je utrpel tudi 28-letni oče, ki se zdravi na intenzivni negi, a njegovo življenje po besedah kirurga Nediljka Jovića ni ogroženo.

Hujše poškodbe je utrpela tudi štiriletnica, a je izven smrtne nevarnosti. Brez poškodb jo je odnesel 11-mesečni dojenček.

“Ni treba ugibati, kdo je krivec”

Prav nevarni odsek ceste, ki nima ne pločnika ne razsvetljave, pa je po nesreči postal tarča širše razprave. Svetnik v skupščini Zadarske županije Frane Vučetić je v objavljenem sporočilu za javnost okrcal nekdanjega župana Kristijana Kapovića.

Ker je Vir po Vučetićevih navedbah ena najbogatejših hrvaških občin, bi morala poskrbeti za domačine in turiste. “Torej ni treba ugibati, kdo je krivec, saj je njegovo ime vsem dobro znano,” je zapisal.

Nekdanjemu županu po pisanju portala Dnevnik.hr očita kupovanje dragih avtomobilov in prirejanja luksuznih zabav, predvsem pa kopico domnevno koruptivnih dejanj. Tudi zaradi tega po njegovih navedbah mnogi na Viru nimajo pitne vode, urejene kanalizacije, prav tako ni dobro poskrbljeno za javne ustanove in površine.

“Koliko tragedij se mora še zgoditi na Viru, da bo v tej tako imenovani pravni državi nekdo končno ukrepal?” se še sprašuje Vučetić.

Da gre za izredno nevaren odsek, so po poročanju hrvaških medijev potrdili tudi domačini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje