Med sporom v Slovenj Gradcu odjeknili streli. Dve osebi umrli

Črna kronika 24. Sep 202420:09 > 22:06
Policijski trak
Simbolična fotografija (Foto: Srdjan Živulović/ BOBO)

V streljanju v Slovenj Gradcu je umrla oseba, še ena je poškodovana. Prve ugotovitve kažejo, da je med moškim in žensko prišlo do spora, nakar je moški streljal na žensko in nato ustrelil še sebe. Moški je umrl na kraju dogodka, ženska pa kasneje v bolnišnici.

V popoldanskih urah je v Slovenj Gradcu prišlo do streljanja, je prvi poročal Večer. Na Policijski upravi (PU) Celje so pojasnili, da so bili v popoldanskih urah obveščeni, da je na Koroškem prišlo do streljanja.

Prve ugotovitve s kraja so pokazale, da je med moškim in žensko prišlo do spora, nakar je moški streljal na žensko in nato ustrelil še sebe. Moški je na kraju umrl. Hudo poškodovano žensko pa so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je kasneje umrla, so pojasnili na PU Celje.

Ogled kraja dejanja, ki sta se ga udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, še poteka. Policisti še zbirajo obvestila, dogodek obravnavajo v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora in samomora. Več informacij bodo policisti posredovali jutri.

Po neuradnih informacijah naj bi do streljanja prišlo v industrijski coni Pameče.