Tatu je olajšala delo: ob bančnih karticah je imela zapisane še PIN-kode

Črna kronika 16. Sep 202410:21 0 komentarjev
Evro, denarnica, bankovci
PROFIMEDIA

Na Bledu je tat tuji turistki iz nahrbtnika ukradel denarnico, v kateri je bilo več bančnih kartic in denar. Na različnih bankomatih je nato dvigoval denar, saj je imela oškodovanka ob karticah napisane PIN kode. Oškodoval jo je za več tisoč evrov.

Blejski policisti so bili v nedeljo nekaj po 12. uri obveščeni o tatvini denarnice iz nahrbtnika tuji oškodovanki. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je storilec ukradel denarnico, v kateri je bilo več bančnih kartic, tudi denar. Tat je nato na različnih bankomatih dvigoval denar, saj je imela oškodovanka ob karticah napisane tudi PIN-kode. Oškodoval jo je za več tisoč evrov.

Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še dodali na kranjski policijski upravi.

Ob tem policija ponovno opozarja in svetuje na samozaščitna ravnanja vsakega posameznika. “Saj ste vi prvi, ki morate poskrbeti in zagotoviti, da bo vaše premoženje varno pred nepovabljenimi gosti in si le tako vaše lastnine ne bo mogel prilastiti nihče brez vaše volje. S svojimi samozaščitnimi dejanji lahko veliko pripomorete k temu, da storilcem ne boste dali možnosti, da postanete žrtev kaznivega dejanja. Če se vam to vseeno zgodi, takoj pokličite interventno številko policije 113 in dejanje prijavite. Bodite pozorni na opis osumljenca in prevoznega sredstva, s katerim se prevaža,” so dodali.

Policija posebej svetuje, da imate osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala itd.) vedno s seboj in pod nadzorom. V denarnici ne hranite PIN-številk bančnih kartic, s tem boste zmanjšali možnost nepooblaščenega dviga denarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!