Tatvini v Murski Soboti: moška kradla parfume, drug storilec grozil z napadom

Policija
Policija (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

V Murski Soboti sta romunska državljana ukradla parfume v vrednosti 250 evrov, drug moški pa je ukradel vrečko z živili, pri čemer ga je zalotil lastnik vrečke. Tat mu je ni želel vrniti in mu je zagrozil z napadom. Vse storilce so murskosoboški policisti izsledili in kazensko ovadili.

Minuli petek so murskosoboški policisti obravnavali dve tatvini, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

V murskosoboški trgovini sta neznana storilca ukradla več različnih parfumov in zapustila trgovino.

Policisti so osumljenca hitro izsledili in njuno vozilo ustavili v Murski Soboti. Ugotovili so, da je šlo za državljana Romunije, ki sta ukradla parfume v skupni vrednosti okoli 250 evrov. Te so policisti zasegli in vrnili oškodovancu, osumljenca pa kazensko ovadili.

Isti dan je v Murski Soboti drug osumljenec ukradel vrečko z živili, pri čemer ga je zalotil oškodovanec ter ga pozval, naj mu vrečko vrne. Tega osumljenec ni storil, oškodovancu pa je zagrozil z napadom. Policisti so osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost, izdelke pa zasegli in vrnili oškodovancu.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni v preteklosti že večkrat storil različna premoženjska kazniva dejanja. Zaradi nevarnosti, da bi kaznivo dejanje ponovil, so osumljenega s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti