Tujec še vedno pogrešan, iskali so ga na območju Triglava

Črna kronika 23. Sep 202413:35 1 komentar
Kyle VerHoef
Foto: PU Kranj

Policisti so na območju Triglava nadaljevali iskanje pogrešanega državljana ZDA, a pogrešanega še niso našli, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Policija je v nedeljo nadaljevala aktivnosti za iskanje pogrešanega 33-letnika iz ZDA. Po podatkih PU Kranj se je na območje Triglava odpravil 14. septembra.

V preiskovalni akciji je sodelovalo več kot 30 udeležencev. Poleg reševalcev Gorskih reševalnih služb (GRS) Mojstrana, Bohinj, Kranjska Gora, Radovljica in Rateče so sodelovali tudi policisti gorske policijske enote, policisti vodniki službenih psov in posadka policijskega helikopterja z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) za reševanje v gorah, so sporočili s PU Kranj.

Pregledali so širše območje Triglava z vsemi dostopnimi potmi in melišči. Iskalna akcija se je zaključila v popoldanskem času, pogrešanega pa še niso našli.

Gre za Kyla VerHoefa, 33-letnega državljana ZDA, ki živi v Budimpešti na Madžarskem. Oblečen naj bi bil v oblačila sivozelene barve, ima kratke rjave lase in nahrbtnik najverjetneje modre barve. Njegovo vozilo so našli na območju doline Krma.

Vse, ki bi imeli o pogrešanem kakršne koli informacije, policija naproša, naj pokličejo na 04 582 07 00, na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200, oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji.

Tudi zaradi snega zahtevne razmere za iskanje

Po informacijah PU Kranj so bile razmere nad Planiko in Kredarico izredno zahtevne. Na mnogih predelih je iskanje namreč oviral sneg. Ta je prekril tudi globoka brezna, kar za pohodnike, ki se ne držijo poti, predstavlja veliko nevarnost.

S policije so zato znova pozvali k veliki previdnosti in odgovornosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje