V Avstriji umrl slovenski turni smučar

Črna kronika 15. Sep 202419:34 0 komentarjev
iskalna akcija turni smučar
Foto: Gorska reševalna služba Salzburg

Avstrijski gorski reševalci so v nedeljo popoldne na območju avstrijskega Obertauerna našli pogrešanega slovenskega turnega smučarja. Bil je zakopan pod dvometrsko snežno odejo in mu ni bilo več pomoči.

54-letni Slovenec se je na turno smuko na Ture na območju avstrijskega Obertauerna, ki ga je ob divjanju hudih neurij v Avstriji ta konec tedna zajel snežni vihar, odpravil v soboto popoldne, piše avstrijski Kronen Zeitung.

Ker se s smuke ni vrnil, so njegovi prijatelji, ki natančnih informacij o tem, kam se je odpravil smučat, niso imeli, policiji prijavili njegovo izginotje.

V nedeljo dopoldne je bila nato takoj sprožena iskalna akcija. Več deset gorskih reševalcev, policistov in članov enote z reševalnimi psi je najprej na parkirišču Grünwaldkopfbahn v Obertauernu izsledilo njegov avtomobil.

Kasneje pa so na območju Seekarecka, na 1987 metrih nadmorske višine, zaznali signal smučarjeve lavinske reševalne naprave. Slovenec je bil zakopan dva metra pod snegom. Reševalci so ponesrečenca izkopali, vendar mu ni bilo več pomoči. Zdravnik je lahko le potrdil njegovo smrt, še navaja Kronen Zeitung. Domnevajo, da Slovenca ni zasul snežni plaz, temveč je verjetno padel čez steno. Policisti natančne okoliščine nesreče še preiskujejo.

Kot je za omenjeni portal dejal vodja iskalne akcije Christian Binggl, je šlo za izkušenega turnega smučarja, ki je poznal okolico. Reševalci so tudi potrdili, da je bil primerno opremljen.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!