V Kanalu skušali vlomiti v bančni avtomat, policija storilce še išče

Črna kronika 01. Jul 202415:01 1 komentar
bankomat
Foto: PROFIMEDIA

Novogoriški policisti so v nedeljo obravnavali napad na bančni avtomat v naselju Kanal. Po doslej zbranih podatkih so storilci bančni avtomat napadli z notranje strani. Poskus se je izjalovil, saj so jih zalotili pri delu. Storilci so s kraja z osebnim vozilom odpeljali v smeri Zgornjega Posočja, nato pa se je za njimi izgubila vsakršna sled. Ker policisti nepridipravov še niso izsledili, morebitne očividce oziroma vse, ki bi nudili koristne informacije, pozivajo, naj jim informacije posredujejo.

V nedeljo ob 4.13 zjutraj so bili policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica obveščeni o napadu na bančni avtomat v naselju Kanal v občini Kanal ob Soči. Po prvih zbranih podatkih so neznani storilci vstopili v objekt v središču omenjenega naselja in napadli bančni avtomat z notranje strani. Storilce so na kraju kmalu zatem zalotili oškodovanci. Nepridipravi so s kraja pobegnili.

“Policisti in kriminalisti PU Nova Gorica so takoj po prejetem obvestilu začeli vse aktivnosti tako na kraju samem kot tudi v širši okolici, vse aktivnosti pa so bile usmerjene v izsleditev storilcev kaznivega dejanja, ki so se s kraja z osebnim vozilom odpeljali v smeri Zgornjega Posočja, nato pa se je za njimi izgubila vsakršna sled. Kljub številnim izvedenim aktivnostim policije neznani storilci še niso bili izsledeni,” so pojasnili.

O varnostnem dogodku so policisti obvestili pravosodne organe, okoliščine dogodka pa še preiskujejo. “Obenem pozivamo vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije o tem varnostnem dogodku, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200,” so dodali na PU Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje