V Kranju zagoreli komunalni odpadki, šlo je za samovžig

Črna kronika 06. Avg 202410:41 0 komentarjev
Samovžig odpadkov
Foto: Komunala Kranj

Na začasnem skladiščnem prostoru nenevarnih odpadkov na Primskovem v Kranju se je v ponedeljek popoldne zgodil samovžig mešanih komunalnih odpadkov, so sporočili iz Komunale Kranj.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so v ponedeljek okoli 14.30 na Ulici Mirka Vadnova v Kranju goreli različni odpadki, zbrani na komunalni deponiji in v dveh zabojnikih. Požar so pogasili kranjski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Primskovega, Bitenj, Britofa, Kokrice, Brega ob Savi, Besnice in Mavčič.

V javnem komunalnem podjetju Kranj so pojasnili, da je do samovžiga mešanih komunalnih odpadkov prišlo po zaključku delovnega časa. Odpadki, ki jih skladiščijo na Primskovem, so namenjeni pretovoru in prevozu v Ljubljano na nadaljnjo obdelavo in odlaganje.

“Pri tem se je ponovno izkazalo, kako pomembno je, da se v Kranju in za okoliške občine zagotovita ustrezno moderno skladišče odpadkov in njihov pretovor izven naselij, za kar je Mestna občina Kranj v lanskem letu kupila zemljišče ob avtocesti,” so poudarili in zagotovili, da v Komunali Kranj vodijo vse postopke, da bi se projekt čim prej izpeljal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!