V Novem mestu pretep med sosedi, uporabili so tudi razpršilec in metali kamenje

Črna kronika 29. Jul 202413:27 1 komentar
Policijski avtomobil
Fotografija je simbolična (Foto: Denis Sadiković/N1)

V Novem mestu so se sosedje sprli zaradi urejanja dovoza. Z izvajanjem gradbenih del, ki jih je naročil eden izmed prebivalcev, se sosedje niso strinjali. Spor je prerasel v pretep, med katerim so se tudi obmetavali s kamenjem.

Minuli petek okoli 10. ure se je v naselju Poganška ulica v Novem mestu sprlo več oseb. Novomeški policisti so ugotovili, da naj bi prišlo do spora med prebivalci naselja, ker naj bi izvajalec opravljal gradbena dela, in sicer je urejal dovoz do hiše enega izmed prebivalcev, drugi pa se s tem niso strinjali.

Policisti so ugotovili, da se prekop ne izvaja na zasebnem zemljišču, zato so o tem obvestili pristojne na Mestni občini Novo mesto, ki po zakonu o občinskem redarstvu med drugim skrbijo tudi za varnost na občinskih javnih poteh. Iz občine so na kraj napotili občinskega redarja, ki je prav tako ugotovil nepravilnosti in opravil fotografiranje dejanskega stanja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Plinski razpršilci, kamenje, kovinska palica in grožnje policistom

Ko je uslužbenec občinskega redarstva zaključil s postopkom, je prišlo do spora in groženj med večjim številom prebivalcev naselja. Med pretepom je več oseb uporabilo plinski razpršilec, metali so kamenje, eden izmed udeležencev pa je drugega napadel s kovinsko palico in s palico grozil tudi policistom. Policisti so zoper kršitelje uporabili telesno silo in plinski razpršilec ter napadalca s kovinsko palico onesposobili, so še zapisali na PU Novo mesto.

V dogodku je bil lažje poškodovan uslužbenec občinskega redarstva, ki sta ga v predel roke in telesa zadela kamna. Policisti so na kraju vzpostavili javni red in mir ter o dogajanju seznanili pristojno državno tožilko in preiskovalnega sodnika.

Ugotovili so identiteto osumljenca, ki je pri pretepu uporabil nevaren predmet in identiteto več drugih vpletenih v pretep. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi. Nadaljujejo s preiskavo, zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev storilca lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev javnega reda in miru bodo ukrepali tudi zoper ostale udeležence pretepa, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje